Iskustva korisnika - Saša Mirković, Aranđelovac - MapMyApple
Iskustva korisnika - Saša Mirković

Saša uzgaja 2,5 hektara vinograda, 5 hektara jabuke, i manji voćnjak trešnje u blizini Aranđelovca.

Iskustva korisnika - Saša Mirković
Saša Mirković

Nastavljajući svoju porodičnu tradiciju, Saša brine o svojim voćnjacima i misli da uvek ima mesta za unapređenje.

U razgovoru sa našim timom, Saša je podelio: Zanimljiva činjenica o FreshAgri meteorološkoj stanici je da je potpuno nezavisna i da joj nije potrebno održavanje. Koristimo je već 8 meseci u raznim uslovima. Čak smo je postavili na takvom mestu gde je traktori direktno prskaju. Nismo imali problema, što je baš dobro.

On je ljubav prema vinovoj lozi i voćarstvu kako kaže nasledio od roditelja. A planira i da u budućnosti proširi i modernizuje svoje zasade.

Što kaže naš narod, gazda je sluga vinograda. Ja se ovim bavim od malena. Moj deda je počeo, onda je preuzeo moj otac, a sada sam ja produžio. Moramo se prilagoditi novim vremenima i olakšati sebi posao. Stvari kao meteo stanice su danas nešto što je obavezan alat ako želimo da radimo ozbiljno i budemo uspešnikaže Saša.

I u pravu je! FreshAgri meteo stanica ti daje mogućnost da ti kao poljoprivredni proizvodjač unapred znaš kakvi će biti meteo uslovi i u kakvom je stanju tvoje zemljište. Na taj način ti u velikoj meri daje mogućnost planiranja poljoprivredne proizvodnje i način na koji ćeš koristiti različite agrotehničke mere.

Related Post

No Comments

Leave a Comment

© 2020 MapMyApple. All Rights Reserved