Dnevnik jednog agronoma - vodič kroz opcije aplikacije - MapMyApple

Ove nedelje želimo da te upoznamo sa dnevnikom jednog agronoma. Kakav je to dnevnik? Šta to digitalni agronom pamti umesto tebe? Saznaj u narednom tekstu

Sa svojom dugom vegetacijom, jabuka kao voćna vrsta zahteva višemesečnu primenu svih agrotehničkih i pomotehničkih mera. Kako je broj operacija koja se vrše u voćnjaku veliki, svakom proizvođaču je neophodan dnevnik radova. Dnevnikom radova poljoprivrednici mogu lakše da prate svoj voćnjak, ali i prihode i rashode vezane za proizvodnju jabuke.

 

Tvoj digitalni agronom pored toga što će ti pomoći da zaštita bude pravilna, za tebe pamti primenu svih zaštitnih sredstava. Ukoliko pregledaš svoju aplikaciju MapMyApple videćeš i dnevnik radova. Ovu opciju smo dugo i temeljno razvijali kako bi ti omogućili da se u svakome trenutku prisetiš svih obavljenih tretmana u zasadu.

Dnevnik radova posebno je važna opcija naročito ukoliko se na kraju proizvodne sezone popunjavanju knjige tretiranja. One predstavljaju zakonsku obavezu svih proizvođača koji vrše izvoz na teritoriju Ruske Federacije.

Korisnik naše aplikacije može uvek uneti doze kao i naziv preparata. U okviru ove opcije nalaze se i podkategorije u zavisnosti od vrste zaštitnog sredstva. Tako se može uneti primenjen fungicid, insekticid. Tokom prolećnih dana putem naših webinara isticali smo značaj folijarne prihrane u najvažnijim i najosetljivim fazama razvoja biljke. Tako smo napravili i podkategoriju Folijarna prihrana.

Dnevnik radova svakog agronoma

Na kraju svakog proizvodnog ciklusa kako bi se videla ekonomska isplativost kao i troškovi proizvodnje tvoj digitalni agronom iz dnevnika prikuplja podatke , a potom priprema tabelu sa svim sredstvima, dozama i datumima primene. Ovako pripremljena tabela stiže na tvoj mail ukoliko se odlučiš za tu opciju.

Pored toga što je važno da redovno pratiš poruke koje ti šaljemo putem aplikacije, potrebno je i da pratiš naš blog gde ti dajemo savete kako da se zaštitiš od glodara ili pripremiš svoj voćnjak za zimu.

Današnja poljoprivredna proizvodnja se razlikuje od tradicionalnog nasleđenog načina gajenja bilja.  Primenom modernih tehnologija poput mobilne aplikacije i merne stanice MapMyApple, svi problemi u uzgoju jabuke mogu biti prevaziđeni, Naš tim smatra da je zadovoljni proizvođač nasmejani proizvođač. Zato svakodnevno tvog digitalnog agronoma prilagođavamo tebi, tvojim jabukama i voćnjaku. Za svaki savet i pomoć stojimo ti na raspolaganju. Zato nas uvek možeš kontaktirati.

Autor teksta: Ivana Petković – dipl. ing. poljoprivrede

Related Post

No Comments

Leave a Comment

© 2020 MapMyApple. All Rights Reserved