MapMyApple u TOP 20 start up tehnologija na sajmu Fruit Logistica

Berlin je protekle sedmice bio mesto susreta najvećih svetskih proizvođača svežeg voća i povrća iz preko 130 zemalja sveta. 27 put za redom u Berlinu je održan najveći međunarodni sajam voća i povrća Fruit Logistica. Svake godine broj izlagača i posetilaca raste, kvalitetan stručni program se stalno prilagođava trendovima i diskutuje se o najvažnijim pitanjima održivosti proizvodnje u svetu. Pored raskošnih štandova kojima se izlagači utrkuju koji će privući veću pažnju, organizatori se trude da posetiocima pruže i kvalitetan sadržaj na različitim pozornicama gde su predstavljeni događaji poput : Konferencije „Smart Horticulture Global“ gde se govorilo o integrisanom upravljanju štetočinama, robotici i veštačkoj inteligenciji, zatim „Foruma proizvodnje“, „Laboratorije budućnosti“ gde su se posetioci upoznavali sa inovativnim proizvodima , „Logističkom čvorištu“ gde je govoreno o problemima koji se tiču distributivnih mreža, „Start up danu“ gde su posetioci upoznali TOP 20 poljoprivrednih tehnologija koje razvijaju mlade kompanije iz različitih delova sveta.

Ove godine, među 20 najboljih poljoprivrednih tehnologija budućnosti, predstavljena je aplikacija MapMyApple. Start up dan je poseban format događaja u okviru Fruit Logistica sajma, jer predstavnici 20 mladih kompanija imaju priliku da uz prezentovanje proizvoda na štandu održe i kratku prezentaciju o proizvodu i svoje vizije o budućnosti proizvodnje svežeg voća i povrća korišćenjem tehnologije. Pametno rešenje koje je predstavio tim Fresh Agriculture Technologies ukazao je na priliku mladim i srednjim proizvođačima da zamene agronomske konsultantske usluge koje su im nedostupne, nedovoljno pouzdane i blagovremene, predstavivši digitalnog agronoma koji brzo i lako daje osnovni skup preporuka za agrotehničke mere u voćnjaku, a takođe pruža satelitske snimke osušenih polja u voćnjaku i identifikuje bolesti i štetočine na osnovu prepoznavanja slike. Rešenje koje smo predstavili bilo je jedinstveno po tome što je specijalizovan za jedan usev i nudi potpuni pregled radova i identifikaciju bolesti i štetočina za svaki rod jabuke. Pored toga, nudi brzi pristup informacijama jer su u svakom trenutku dostupni na korisnikovom mobilnom telefonu.

Na start up pozornici predstavljene su i tehnologije koje pomažu uzgajivačima voća i povrća da analiziraju vremenske i uslove tla na osnovu preciznih senzora, tehnologiju za tačnu procenu prinosa, senzore traktora koji pomažu poljoprivrednicima da smanje upotrebu hemikalija i optimiziraju proizvodnju i kvalitet žetve, tehnologiju koja sprečava širenje štetočina u plastenicima i smanjuje štetu na usevima bez upotrebe insekticida. Ovo su samo neke od najistaknutijih startup tehnologija koje su predstavljene na start up danu u Hali 9 i koje su posetioci imali priliku da upoznaju.

Atmosferu sa start up dana možete videti na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=ZiYqVIfrIGs

Related Post

No Comments

Leave a Comment

© 2020 MapMyApple. All Rights Reserved