Kako je Proizvođač Jabuka, Delta Agrar Smanjio Troškove Proizvodnje

Kompanija Delta Agrar ima jednu od najmodernijih plantaža jabuka u Srbiji i Evropi koja se uzgaja na površini od 500 ha i vodeći je tržišni lider u Srbiji i regionu. Pored upotrebe vrhunskih sistema za zaštitu od sistema protiv smrzavanja, navodnjavanja, oplodnje i protivgradiva u ovim voćnjacima, radnici su nedavno počeli da koriste MapMyApple, poljoprivrednu aplikaciju posebno osmišljenu za pomoć u proizvodnji jabuka prve klase.

MapMyApple nudi dnevne planove prihrane, navodnjavanja i prskanja koji su meteorološki i klimatski usklađeni – od dnevnih kretanja temperature do padavina. Ono što posebno znači zaposlenima koji rade u voćnjaku koji ima 500 ha zasada jabuke je satelitska slika koja pruža vegetativni prikaz zdravlja voćnjaka, tako da boje na slici označavaju potencijalna sušna ili bolesna polja koja se ne mogu tačno prepoznati golim okom . Kroz ovu aplikaciju, zaposleni Delta Agrara bili su u stanju da povećaju efikasnost za 25% na osnovu pravovremene identifikacije bolesti i štetočina koje su otkrivene sa slike kamere telefona koja u aplikaciji identifikuje koja je bolest ili štetočina napala jabuku.

„Savremene tehnologije donijele su nam mnoga poboljšanja u proizvodnji, posebno u pogledu efikasnosti: više nema potrebe za radnim knjigama i radnim sveskama. Sada su dovoljni mobilni telefon i pristup ovoj aplikaciji. „Kaže Nenad Šušnjar, zaposlenik voćnjaka Delta Agrara.

Delta Agrar je godinama poštovao reputaciju lidera u proizvodnji jabuka, a da bi nastavio ovaj trend, važno je koristiti dostupna tehnološka rešenja, poput aplikacije MapMyApple, za postizanje veće efikasnosti, produktivnosti i uštede troškova. Ono što se ranije radilo i ručno računar sada broji brže i koristi napredne algoritme koji obrađuju velike količine podataka. Aplikacija ne može zameniti čoveka u voćnjaku, ali može mu pomoći da bolje organizuje rad u voćnjaku i blagovremeno odgovori na promene u životnoj sredini.

Savremene tehnologije i agronomska stručnost ne treba da koriste samo veliki proizvođači. Smatramo da bi oni trebali biti dostupni malim i srednjim proizvođačima. Aplikacija MapMyApple dizajnirana je za sve uzgajivače jabuka i može se lako preuzeti sa Google Play-a ili iz App Store-a.

Related Post

© 2020 MapMyApple. All Rights Reserved